Latvijas Sarkanais Krusts


Gada vasarīgākie svētki ir klāt!
Pievienots: 21 Jun 2021.
Jāņus ievada Zāļu diena, kuras raksturīga paraža ir sētas pušķošana, vainagu pīšana un Jāņu zāļu lasīšana. Jāņus sagaidot, pušķo ēkas, vārtus, durvis, logus, jumtus, istabas, galdus un krēslus, darbarīkus. Jāņu zālēm ir sevišķa nozīme: tās nes auglību un svētību, dod veiksmi un veselību un veicina labklājības vairošanos.
 
Protams, kupli klāts svētku galds ir neatņemama svētku sastāvdaļa. Jau laicīgi par svētku sajūtu rūpējas SAC "Venta" (Kuldīga) iemītnieki kopā ar darbiniekiem.
 
 

 
Kuplākam svētku galdam, iesakām un dalāmies ar Jāņu siera recepti.
Pagatavošanai nepieciešams:
3 l pilnpiena
1 kg biezpiena
5 olu dzeltenumi
200 g sviesta (var likt arī 100 g)
ķimenes, sāls, citas garšvielas pēc izvēles
marle siešanai vai dziļāks trauks (zupas šķīvis, bļodiņa)
No šī daudzuma sanāks aptuveni 1,4 kg siera.
 
Pagatavošana: pienu uzkarsē, pievieno biezpienu un maisa, līdz atdalās sūkalas. Tad nokāš, liek atpakaļ katlā, pievieno sviestu, olas, garšvielas pēc izvēles un sāk maisīt. Masu maisa, līdz tā maina savu konsistenci un atdalās no katla malām, tad liek marlītē un noslogo.
Lai izdodas priecīga un veselīga līgošana!